De Duikelaar houdt bijeenkomst over foto's WOII

André Weima

Nieuwlande - Onderduikersmuseum De Duikelaar aan de Julianalaan houdt dinsdag 26 november een bijeenkomst over foto’s van de Tweede Wereldoorlog uit Drenthe. Aanvang 19.00 uur.

Een werkgroep van Drents Archief, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de provinciaal historicus roepen het publiek op om hun eigen foto’s te tonen uit de periode 1940-1945. Dat kunnen familiefoto’s zijn, foto’s van het werk, school, feesten, sport enzovoort, als ze maar uit de oorlog stammen. Ook foto’s die direct met de oorlog te maken hebben zijn welkom: van onderduikers, van vorderingen, verzetsactiviteiten, koeriersters, soldaten enzovoort. De werkgroep vraagt de foto’s te leen om ze te scannen en te gebruiken.

50 beste foto’s

De 50 beste foto’s worden uitgekozen voor een landelijk project waaraan alle provincies meedoen. Uiteindelijk komen 100 oorlogsfoto’s in de Tweede Kamer te hangen. Het programma op dinsdagavond omvat een toelichting op het project, korte lezingen over de oorlog in Drenthe en over activiteiten rondom de viering van 75 jaar bevrijding. Ook worden enkele filmpjes over de oorlog getoond van onder meer RTV Drenthe.

Nieuws

menu