De Droom van IVN-Hoogeveen wordt werkelijkheid

Het doel is gehaald! Foto: Greetje Hallink

Veel sneller dan gedacht is de Droom van IVN-Hoogeveen uitgekomen: 55.697 extra bomen, bloemen en struiken binnen de gemeente Hoogeveen in het voorjaar van 2022. Dat was het idee, ongeveer een jaar geleden. Maar door ongelooflijk veel acties en steun is de droom nu, eind 2021, al werkelijkheid geworden. En dat is veel sneller dan gedacht.

Een aantal weken geleden stond de teller al op 49.821 bomen, bloemen en struiken. Onlangs kregen alle scholen een pakket met bloembolletjes, zaadjes en een vlinderstruik. Samen met het aanleggen van een Voedselbosje bij het IVN Struunhuus zorgde deze actie ervoor dat het aantal van 55.697 ruimschoots werd behaald.

Grietje Loof, ambassadeur van de Droom van IVN-Hoogeveen vertelt enthousiast: „Het is ongelooflijk hoeveel aanvragen we de laatste tijd hebben ontvangen. Heel veel aanvragen hebben we al kunnen honoreren, maar ook liggen er nog aanvragen te wachten. Onze Droom is dan wel behaald, maar we gaan als IVN door met het vergroenen van onze gemeente. Maar eerst gaan we dit voorjaar genieten van dit fantastische resultaat. Laten al die bomen, bloemen en struiken maar prachtig gaan groeien en bloeien!”

IVN-Hoogeveen plant als blijvende herinnering aan deze actie donderdag een walnotenboom bij het Struunhuus in het Steenbergerpark. Vrijdag meer daarover in de Hoogeveensche Courant. Ook zal Grietje Loof dan vertellen over hoe zij deze Droom werkelijkheid heeft zien worden.

Nieuws

menu