De Buitenwijck, de plek voor paardenliefhebbers, 'onder' nieuwe eigenaren: Rita en Linda Kroezen geven na ruim tien jaar de teugels uit handen

Waar men in Drenthe vooral aan fietsen denkt, kan je in Hoogeveen beter denken aan paarden. Veel paarden. Om te leren omgaan met deze dieren en te leren hoe een goede ruiter te worden, hoeven ouders niet ver te zoeken. Sinds jaar en dag is Manege de Buitenwijck aan de Stuifzandseweg een bekend centrum voor de hippische sport. Per 1 juli zijn de teugels van het bedrijf in andere handen. Wat niet veranderd is de aanwezigheid van paarden en pony’s waarmee jong en oud kennis kan maken met de sport.

Willem Brouwer en Dave Erkamp zijn de nieuwe huurders van manege De Buitenwijck.

Willem Brouwer en Dave Erkamp zijn de nieuwe huurders van manege De Buitenwijck. Foto: Andre Weima

Rieta Kroezen was in 2010 op zoek naar een binnen accommodatie om in de winter haar paarden te kunnen berijden. Het gezin Kroezen woonde in Nieuw Moscou en daar was toen nog geen mogelijkheid tot binnen rijden. Zo kwam ze terecht bij de Buitenwijck. Al pratende met de toenmalige eigenaar bleek dat het bedrijf te koop stond. Rieta wilde wel wat anders en haar dochter Linda was op zoek naar een eigen plek om instructie te geven. Na een jaar dubben werd in januari 2011 het bedrijf gekocht en startte de samenwerking van moeder en dochter Kroezen.

Nieuws

menu