De Beren verbindt zich voor 5 jaar aan Cascaderun, bestuur kan opgelucht ademhalen

Van links naar rechts: Albert Jan Vos, Marcel Lip, Ad Schaap en Hermi Hurkmans. Kim Stellingwerf

Hoogeveen - Het bestuur van de Cascaderun kan opgelucht ademhalen. Na het nieuws dat Albert Jan Vos Het Postkantoor heeft verkocht aan restaurantketen De Beren was het even spannend. Zou ook De Beren in zijn voor een sponsorcontract voor onder meer de afterparty van de Cascaderun?

Hoewel het verlossende woord al eerder was gesproken, werd het donderdagavond tijdens het persoonlijke afscheidsfeest van Albert Jan Vos in Het Postkantoor concreet met het zetten van de handtekeningen. De Beren heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de Hoogeveense Cascaderun. Het zorgde voor blijde gezichten bij alle betrokkenen en met name de evenementencommissie van de stichting Hoogeveense Cascaderun.

Belangrijk voor continuïteit

,,Op het moment dat Albert Jan Vos ons vertelde te gaan stoppen met Het Postkantoor, dachten wij: ‘wat nu?’. Albert Jan heeft daarop contact gezocht met De Beren en kreeg toen al mondeling akkoord. Op zijn feestje donderdag is het definitief geworden. En ja, daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Het is heel belangrijk voor de continuïteit van de Cascaderun’’, stelt Hermi Hurkmans van het hardloopevenement.

Het Van Echtenplein met daarbij Het Postkantoor is een essentieel deel van de Cascaderun. Hurkmans legt uit: ,,Het is zowel finishplein als feestplein. Deze formule heeft de afgelopen jaren perfect gewerkt. Lopers en publiek waren er blij mee. Had De Beren afgezien van medewerking, dan hadden we weliswaar nog gebruik kunnen maken van het Van Echtenplein, maar dan hadden we voor de horeca een externe partij moeten regelen. Dat zou allesbehalve prettig zijn geweest. Het klonk ons dus als muziek in de oren dat De Beren een contract voor vijf jaar wilde aangaan’’, zegt Hurkmans dankbaar.

‘Klein hardloopwedstrijdje’

Het Postkantoor, dat officieel per 1 maart in andere handen is overgegaan, wordt de komende weken omgebouwd tot De Beren. De intentie was om op 1 mei open te gaan. Hurkmans’ zoon Jaivey, die manager was in Het Postkantoor en meegaat naar De Beren, heeft echter op een eerdere opening aangedrongen. Met een lach zegt Hurkmans: ,,Ze dachten van De Beren vast dat het een klein hardloopwedstrijdje was. Wij hebben filmpjes en foto’s gestuurd, waarmee ze gelukkig op andere gedachten zijn gebracht.” De opening van De Beren vindt nu al plaats op 7 april. „Een perfecte oplossing, ook voor De Beren zelf. Een mooier open huis dan tijdens de Cascaderun kunnen ze zich immers niet voorstellen. Kortom: een beregoede actie!’’

Nieuws

menu