Dassenwerkgroep Zuid-Drenthe kreeg meer meldingen van dode dassen - De werkgroep werd geconfronteerd met vermoedelijke afschot

Natuurcorrespondent Hero Moorlag vertelt wekelijks in de rubriek Groen en Doen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van flora en fauna. Deze week: dode dassen.

Das bij zijn hol. Video: Trea Veldema

Vijftien dode dassen in de eerste drie maanden van 2022 tegen acht in dezelfde periode van 2021. De dassen werden levenloos aangetroffen in het werkgebied van Dassenwerkgroep Zuid-Drenthe dat ligt tussen Vledder-Zorgvliet en Emmen-Coevorden tot aan de Overijsselse grens. Dode dassen in het grensgebied met Friesland en ten noorden van ons werkgebied worden doorgegeven aan de werkgroepen Friese Das en Midden-Drenthe. In ons werkgebied registreert ons lid Reinder IJmker alle verkeers- en andere slachtoffers op een speciale Google Map. Dassenwerkgroep Zuid-Drenthe is opgericht in 2008 en is een van de werkgroepen van IVN-afdeling Hoogeveen. Voor het eerst in het bestaan van de werkgroep zijn de leden geconfronteerd met vermoedelijke afschot, begin 2022. In één dubieus geval van twee dode dassen onder braamstruiken vond onderzoek plaats door Bioveterinary Research in Lelystad, onderdeel van Wageningen Universiteit.


Nieuws

menu