Danslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson: Eerste lessenserie start met vier locaties in Drenthe

Mensen met Parkinson krijgen dansles.

Mensen met Parkinson krijgen dansles. Foto Christian Kamminga

Mensen met de ziekte van Parkinson en de mantelzorgers kunnen vanaf woensdag 10 mei mee doen aan speciale danslessen in Drenthe. Dans op Recept is actief in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden. Na de zomervakantie sluiten Assen en Zuidlaren naar verwachting aan.

De organisatie vergroot op deze manier de kwaliteit van leven van mensen met deze chronische ziekte. Dansen versterkt het zelfvertrouwen en heeft een positief effect op de ziektesymptomen. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Revalidatiecentrum Friesland en Parkinson Centrum Nijmegen.

Negen locaties

Dans op Recept begon in Friesland. Daar wordt het sinds 2016 succesvol uitgevoerd op negen locaties. Vorige maand startten de danslessen in Groningen. „We zijn ontzettend blij dat we nu ook in Drenthe van start gaan”, zegt projectleider Nynke Dölle. „Wie een keertje wil meedoen of een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.”

De serie bestaat uit 35 lesweken. Danservaring voor de lessen is niet nodig. De lessen zijn in Hoogeveen op elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur in buurthuis Het Oor. Meer informatie en aanmelden kan via www.dansoprecept.nl .