Dankzij een stage wist Kirsten dat ze wilde switchen naar welzijnswerk

Kirsten van der Molen is er door stage achter gekomen wat ze wil doen. Foto: Kim Stellingwerf

Dit jaar viert Hoogeveen On Stage haar jubileumeditie; 5 jaar geleden werd het eerste Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen gehouden. Hoe is het nu met de leerlingen van het eerste uur? Welke beroepskeuze is gemaakt en hoe bevalt dat?

Kirsten van der Molen (17) uit Hoogeveen koos na haar opleiding aan het RSG Wolfsbos voor de opleiding Onderwijsassistent bij Alfa-college Hoogeveen. Dit terwijl ze aanvankelijk iets anders wilde doen.

„Mijn focus lag altijd bij de zorg. Tijdens On Stage heb ik de stands van een verzorgingshuis en een apotheek bezocht. Tijdens de Doe Dag ben ik bij beide geweest. Na een rondleiding kregen we uitleg over de werkzaamheden. Bij de apotheek vond ik het erg leuk om te zien hoe de medicijnen klaargemaakt werden. Tijdens het bezoek aan het verzorgingshuis wist ik nog steeds dat ik de zorg in wilde.”

Toch veranderde dat alsnog. „Pas tijdens de stage bij een andere organisatie wist ik dat ik wilde switchen naar welzijnswerk. Ik volg nu de opleiding onderwijsassistent bij het Alfa-college in Hoogeveen. Eén dag in de week loop ik stage bij de kleuters van een basisschool. Het helpen en begeleiden van de kinderen vind ik erg leuk! On Stage is goed om je oriënteren en kennis te maken met verschillende beroepen. Ook al heb ik een andere richting gekozen, On Stage heeft me geholpen bij de keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt”, zegt Kirsten zelfverzekerd. „Ik raad het alle 14- en 15-jarigen aan. Het is belangrijk om je te oriënteren en te ontdekken wat je leuk vindt of lijkt.”

Meer informatie en aanmelden voor Hoogeveen On Stage kan via de website www.hoogeveenonstage.nl/aanmelden .

Nieuws

menu