Pokeraar en dammer Nick Waterink.

Dammer Nick Waterink uit Hoogeveen werd derde op WK sneldammen: ‘Ik heb altijd de wil om te winnen’

Pokeraar en dammer Nick Waterink. Foto: Andre Weima Fotografie

In de wekelijkse rubriek Sportret wordt een regionale bekendheid uit de sport het hemd van zijn/haar lijf gevraagd. Deze keer is dammer Nick Waterink uit Hoogeveen aan de beurt.

Volledige naam

Nick Waterink


Roepnaam
Gewoon Nick, niks bijzonders.

Geboortedatum en –plaats
Zwolle, 23 maart 1999.

Woonplaats
Doordeweeks ben ik in Groningen en in het weekend vaak in Hoogeveen, om te werken.

Burgerlijke staat
Ongehuwd

Lengte
1.85 meter.

Gewicht
76 kilo

Opleiding
Human Geography and Urban Regional Planning, in het Nederlands is dat Sociale Geografie en Planologie, aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Beroep
Magazijnmedewerker bij bakkerij Faber in Hoogeveen, sinds 2019.

Favoriete muziek
Qua muziek ben ik niet de moeilijkste, ik luister wel veel genres. Maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor popmuziek.

Favoriete film
De hele Harry Potter reeks. Sowieso de meeste science fictions films wel.

Favoriet tv-programma
Friends & Vikings, ik zou echt niet kunnen kiezen tussen één van deze twee.

Favoriet vakantieland
Ik denk Spanje. Ik hou sowieso van zon en warm zeewater.

Belangrijkste les van mijn ouders
Probeer altijd eerlijk te zijn, daar kom je het verst mee.

Beste eigenschap
Mijn beste eigenschap is dat ik altijd positief ben ingesteld en bijna nooit ergens lang mee zit. Het leven is te mooi om je overal druk om te maken.

Slechtste eigenschap
Toch wel een beetje laks denk ik. Als ik ergens geen zin in heb, kan ik het zo vaak uitstellen dat het niet meer nodig is of door iemand anders is gedaan.

Je kunt me wakker maken voor…
Warme croissants met kaas en een verse smoothie.

Beste beslissing ooit
Ik geloof niet in ‘beste beslissingen’. Elke beslissing kan goed of fout uitpakken en het enige wat je kan doen is proberen de juiste te nemen, wat uiteindelijk ook verkeerd kan uitpakken. Bovendien kan een kleine beslissing je hele wereld op zijn kop zetten, of een grote beslissing juist weinig veranderen. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je stilstaat bij de beslissingen die je hebt genomen, bijvoorbeeld vriendschappen die je bent aangegaan en daar waarde aan te hechten.

Hobby
Dammen, afspreken met vrienden en zo nu en dan een drankje doen.

Spijt van..
Nergens van! Ik ben enorm blij met mijn leven, wat ik nu studeer, welke vrienden ik heb en waar ik woon. Dat is iets wat niet iedereen gegeven is.

Hekel aan
Onrecht. Ik heb eerlijk zijn wel hoog staan.

Levensmotto
Geniet van iedere dag en maak er het beste van.

Laatste keer gehuild
Poeh, dat is al wel heel lang geleden. Ik ben niet zo emotioneel, zou niet eens weten wanneer mijn laatste keer is geweest. Ik gok dat dat met een huilfilm is geweest.

Bang voor
Ik ben bang dat mijn tijd sneller op is dan ik door heb, en dat ik het gevoel ga hebben dat ik niet alles heb gedaan wat ik nog zou willen doen.

Mooiste persoonlijke sportmoment
Mijn derde plek op het wereldkampioenschap sneldammen jeugd in 2018, in Gomel (Wit-Rusland). Met sneldammen duren de wedstrijden niet langer dan twintig minuten, in tegenstelling tot normale wedstrijden die wel vijf uur kunnen duren, dus die toernooien worden in één dag afgerond. Ik had de ranglijst niet helemaal goed voor me, voordat ik aan de laatste ronde begon, maar ik wist wel dat ik sowieso moest winnen. Ik speelde de laatste ronde tegen iemand uit Ivoorkust, hij stond er om bekend goed te kunnen verdedigen. Ik stond toen lange tijd gewonnen, maar het ging ergens mis en ik kwam in een eindspel dat technisch niet te winnen valt. Was dit een onbelangrijk lokaal wedstrijdje geweest, dan had ik direct gelijkspel aangeboden, maar ik wist dat ik door moest om nog kans te maken op het podium. We hebben vervolgens nog minuten lang doorgespeeld in het eindspel, tot frustratie zelfs van mijn tegenstander, maar wel met succes, want hij maakte een fout en ik kon de partij beslissen. Uiteindelijk bleek de overwinning goed voor de derde plek. Ik was wel trots dat ik met één van mijn beste eigenschappen in mijn sportcarrière, namelijk altijd de wil hebben om te winnen, op zo’n belangrijk moment kon ‘shinen’, en het gaf een goed gevoel van voldoening dat je er altijd in moet blijven geloven.

Favoriete maaltijd
Kip met rijst en veel groente.

Favoriet drankje
Strawberry Mochito, het liefst op het strand in Spanje.

Ambitie
Op dit moment is dat afstuderen. Daar gaat nu ook de meeste tijd naar toe.