Dames in zonnetje gezet. Zorgen elke woensdag voor gezelligheid in de Schutsborgh in Hoogeveen

De dames zijn verrast met een taart.

De dames zijn verrast met een taart. Foto André Weima

Janny Kamman, Jenny Zwiep en Alie Benjamins werden maandag met een smoes naar de gemeenschappelijke ruimte van appartementencomplex De Schutsborgh in Noordscheschut gelokt. Daar kregen zij de Taart van de Week van Bakkerij Mulder uitgereikt.

Het drietal van 90, bijna 90 en 79 jaar verzorgen wekelijks op de woensdagochtend de gezamenlijke koffieochtend in het complex. „Dan zorgen ze voor de koffie en wat lekkers”, vertelt Alidien Gelderloos die de dames samen met Hennie IJmker opgaf voor de taart. En ze organiseren niet alleen de koffieochtend. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de nieuwjaarsbijeenkomst, en stamppotbuffet, een bingo-avond en een quiz-avond.

Rollator

De dames hebben alle drie een respectabele leeftijd en twee van hen zijn afhankelijk van een rollator maar denken nog niet aan stoppen. „Ze zorgen dat alles klaar staat voordat de koffieochtend begint. Ruimen na afloop alles op. Zorgen dat de vaat in de vaatwasser wordt gezet. Ik, als jonkie, heb wel eens gevraagd of ik even moet helpen, maar dat hoeft nooit”, zegt Gelderloos.

Dat het gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat door de bewoners van het complex veelvuldig gebruik gemaakt wordt van de koffie-ochtenden. „Er is altijd een vaste kern van zo’n vijftien mensen die altijd komen. Gewoon om even samen te kletsen. Wij vinden dat ze voor de organisatie hiervan best eens in het zonnetje gezet mochten worden.”