Dames Noordscheschut trekken eindelijk de voetbalschoenen aan

De vrouwen van vv Noordscheschut streden tegen elkaar. Foto: Martin.Schonewille

Eindelijk was het zover op het veld van vv Noordscheschut: een wedstrijd. De dames van Vrouwen 1 en Vrouwen 2 werden verdeeld voor een onderlinge wedstrijd. Teamgenoten werden tegenstanders. Een moment waar de dames en ook de trainers naar snakten. Het warmlopen, het positiespel vooraf, wat hebben de spelers en staf dit gemist. Jammer genoeg was het een wedstrijd zonder toeschouwers, maar de strijd op het veld was er niet minder om.

Iets na 12.30 uur klonk eindelijk het felbegeerde startsignaal van de scheidsrechter. Het begin was voor beide teams onwennig. Er was redelijk wat balverlies en er waren passes, waarbij het idee er wel was, maar de voeten het toch minder uitvoerden. Gelukkig duurde deze fase van de wedstrijd maar tien minuten en werd er door de teams makkelijker gevoetbald.

Dreigend met aanvallend spel

Waar team 1, onder leiding van Mike de Jonge, steeds dreigender werd met aanvallend spel was het toch team 2, onder leiding van Erik van den Bos, dat de eerste grote mogelijkheid kreeg. Eline Verkleij werd van achteruit de diepte in gestuurd, maar na goed ingrijpen kwam Jessica Benjamins als winnaar uit de strijd.

Kort daarna viel daar dan toch de openingstreffer. Nadat Nicole Kloezen slim wegdraaide bij Silvana Timmerman wist zij Sharon Koster te bereiken met een voorzet. Koster presenteerde op haar beurt de bal op een presenteerblaadje voor Demi van Eck. Zij wist met een schot van af 25 meter de bal over Sophie Schoonderwal te krijgen. Zo kwam team 1 toch verdiend op voorsprong.

Vrijwel direct daarna kwam de 2-0 op het scorebord. Ditmaal werd Sharon Koster de diepte ingestuurd, Thalina Hekker en Charelle Oost konden helaas voor team 2 de vrije doortocht naar het doel niet voorkomen. Hierna was Sharon Koster wel even klaar met de vele dieptepasses. Team 2 kwam nu beter in de wedstijd en liet met een paar leuke aanvallen soms de verdediging van team 1 wankelen. Sanne-Joy van Soeren was echt een ware plaag in de verdediging.

Sterk uit de rust

Nadat er in de rust door beide trainers wat omzettingen waren gedaan, mocht de bal weer rollen. Team 2 kwam sterk uit de rust en de eerste aanval leverde gelijk een corner op. Hier werd Silvana Timmerman gevonden, maar zij kon niet gevaarlijk worden. Team 1 was dan ook even zoekende na rust, hierdoor werd het spel gemaakt door team 2 en wist het via Nina Hooijer en Michele van Achteren ook enkele keren dreigend worden.

Uit het niets wist team 1 te scoren. Een lange bal werd door Nienke Blesseling verkeerd ingeschat. Sharon Koster schoot de bal naar Sophie Schoonderwal en zij tekende aan voor de 3-0 en haar tweede treffer. Na een mooie combinatie tussen Sophie ten Cate en Demi van Eck werd Anouck Ham diep gestuurd, haar voorzet werd echter gekraakt door Angelique Mulder en de bal werd naar voren gewerkt richting Marit Diphoorn. Met een pass terug richting Dominique Nijmeijer werd de diepte gezocht bij Esmee van Goor, maar deze bal werd ook onderschept.

Zo was het voetbal met vlagen echt leuk om naar te kijken en ging het op en neer. In de slotfase werd er zelfs nog volop gescoord. Sharon Koster kwam tegenover Sophie Schoonderwal te staan. De begeleiding van team 1 dacht al aan een hattrick, maar Koster was niet zelfzuchtig. Zij legde de bal breed op Rachel Snippe die zo voor de 4-0 zorgde. Hiermee was het nog niet gedaan, Michele van Achteren wist Susan Schonewille voorbij te spelen en de bal voor te geven op Esmee van Goor. Haar inzet vond eerst de paal, maar werd in tweede instantie nog binnen gewerkt.

Zo eindigde de wedstijd in 4-1 in het voordeel van team 1, maar was het vooral fijn dat er eindelijk weer gevoetbald werd.