Dagboek van Gerdie Tichelaar-Beugelink: 'We moeten het samen doen'

Inwoners van de gemeente Hoogeveen geven een inkijkje in hun dagelijkse leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week het dagboek van Gerdie Tichelaar-Beugelink uit Hollandscheveld. Gerdie is 36 jaar en getrouwd met Henri Tichelaar. Samen hebben zij twee kinderen: Lisanne en Robbin. Gerdie werkt fulltime als versmanager op de slagerijafdeling in de Nettorama. Naast haar werk is ze actief voor de Wandel4daagse Hollandscheveld en de Kinderspeelweek in Hollandscheveld, die afgelopen week is gehouden.

Gerdie Tichelaar-Beugelink.

Gerdie Tichelaar-Beugelink. Foto: André Weima

Donderdag 5 augustus

Net als de meeste dagen van de week sta ik vandaag om 07.00 uur klaar in mijn werktenue om de dag weer te starten. Elke dag rond deze tijd draait de vrachtwagen met daarin een nieuwe vracht het laaddock binnen. Tijdens mijn werkzaamheden gaat mijn telefoon en word ik gebeld door Leonora de Vries van de Hoogeveensche Courant over het bijhouden van een dagboek, aangezien wij komende week vanuit de Kinderspeelweek enkele activiteiten organiseren leek het haar leuk het dagboek door iemand van onze stichting te laten doen, dat werd ik. Aan het eind van de middag vertrek ik naar huis naar mijn gezin. Eenmaal thuis zijn onze kinderen er nog niet, zij mochten vandaag met opa en oma op stap.

Vrijdag 6 augustus

Ook vandaag start mijn dag om 07.00 uur op het werk. Het belooft net als de meeste vrijdagen een drukke dag te worden. Dit ook vanwege de eerste Pulledag, die gisteren werd gehouden in Hoogeveen. Veel mensen waren wel toe aan een leuk dagje slenteren op de markt. Dit was bij ons te merken, net als alle voorgaande jaren. Aan het einde van de middag vertrek ik tevreden naar huis, wat een dag weer. Eenmaal thuisgekomen komen ook de kinderen naar huis. Ze waren vandaag bij hun andere opa en oma, aangezien mijn man en ik moesten werken.

Zaterdag 7 augustus

Om 06.00 uur gaat de wekker, om 07.00 uur weer aan het werk. Na zelf 3 weken vakantie te hebben gehad is het nu aan mij om extra uren te maken om andere collega’s van hun vakantie te laten genieten. We moeten het immers samen doen! Aan het eind van de dag vertrek ik naar huis om vervolgens samen nog even wat leuks met het gezin te doen. We gaan lekker met ons viertjes uit eten bij de ‘wok’. De kinderen vinden het heerlijk om daar hun eigen bordjes op te scheppen. Tijdens het eten word ik gebeld door een collega, zij heeft thuis een sneltest gedaan en deze geeft ‘positief’ aan. Dit betekent niet veel goeds voor komende week op het werk met in het achterhoofd dat ook de Kinderspeelweek in aantocht is. Ze heeft een afspraak gemaakt bij de GGD en gaat daar testen.

Zondag 8 augustus

Heerlijk een dagje rust met het gezin. Na een wandeling met de hond pak ik de papieren voor de Kinderspeelweek, hebben we alles gereed? Het boodschappenlijstje van voorgaande jaren nog maar even bij langs lopen, aangezien de deelnemers voor de Kinderspeelweek zich dit jaar online moeten aanmelden hebben we nog geen idee hoeveel deelnemers we kunnen verwachten, dus ja, wat heb je dan nodig? Na wat Whatsapp-verkeer leg ik de papieren weg en geniet van mijn vrije zondag.

Maandag 9 augustus

Vandaag starten de eerste voorbereidingen voor de Kinderspeelweek. Terwijl ik deze dag gewoon moet werken, staan de andere bestuursleden te ploeteren in de opslag om de spullen voor de survival klaar te zetten. Halverwege de dag word ik gebeld door de desbetreffende collega, de coronatest blijkt inderdaad positief! Ook dat nog. Gelukkig heb ik een bereidwillig team om me heen en pakt iedereen nog wat extra uurtjes.

Vandaag kunnen de kinderen hun kleurplaat inleveren en zijn er happystones verstopt in het dorp. Wanneer deze gevonden worden kunnen de kinderen deze inleveren en een leuk cadeautje uitzoeken. Langzaamaan komen ook de aanmeldingen via de mail binnen: vier groepen voor de kleine en acht voor de grote survival. ’s Avonds ga ik nog even op pad, de kannen voor de ranja en de EHBO-koffer moeten namelijk nog gehaald worden.

Dinsdag 10 augustus

Vandaag de dag van de survival. Eerst nog even naar het werk om mijn collega te helpen de vracht van die dag te verwerken. Om 08.15 uur zit ik al weer in de auto richting Hollandscheveld. Terwijl de mannen druk bezig zijn in het bos om de laatste dingen van de survival uit te zetten, zijn Elles (medebestuurslid) en ik druk met het klaarzetten van de warme en koude dranken voor deze dag. Snel nog even de beachvlaggen gehaald bij onze sponsor PLUS Cappendijck voor bij de startlocatie. Aan het eind van de dag haal ik in de winkel alvast de spullen die de fietsers meekrijgen tijdens de fietstocht van woensdag. Aangezien ikzelf de woensdag later aanschuif vanwege mijn werk, doe ik al wat voorwerk vanavond. Tweehonderd tasjes maken met daarin de inhoud voor onderweg. Normaal hebben we onderweg een post waar de fietsers op één punt een bakje koffie kunnen krijgen, maar vanwege alle coronamaatregelen nu kunnen de mensen zelf kiezen waar en wanneer ze een stop maken.

Woensdag 11 augustus

07.00 uur weer aan het werk. Het idee was een half dagje te gaan werken, helaas viel dat even tegen. Het was enorm druk in de winkel. Gelukkig wist ik dat de opstart van de fietstocht goed zou verlopen. Albert Lok heeft de route uitgezet en regelt ook de inschrijving van de fietstocht al jaren perfect. Tevens zijn de andere bestuursleden er natuurlijk ook. In de speeltuin staat vandaag een springkussen en kunnen de kinderen een rondje met de huifkar. Net voor de middag toch nog maar gebeld: heb je me nodig of kunnen jullie het af zonder mij? Toch besloten op het werk te blijven vandaag. Eenmaal thuis hang ik weer aan de telefoon met Elles, nog even de puntjes op de i voor de vossenjacht voor donderdag, want dan ben ik er wel!