D66 maakt kandidatenlijst gemeenteverkiezingen bekend en is voorstander van aanblijven zakencollege

Kandidaten D66 Hoogeveen voor de verkiezingen van 2022. Foto: Eigen foto

Iets minder dan 100 dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen presenteert D66 Hoogeveen haar kandidatenlijst. De huidige fractievoorzitter, Marin Rutgers, was al eerder gekozen als lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Simon de Laat, een relatief nieuw gezicht binnen de partij.

De leden van D66 Hoogeveen hebben hun stem uit kunnen brengen op de kandidaten en de volgorde. De kandidatenlijst is volgens eigen zeggen ‘een mooie mix van nieuw talent en kandidaten die al langere tijd verbonden zijn aan D66’.

Nummer 2 Simon de Laat heeft een achtergrond in het onderwijs en is daarnaast ook ondernemer. Op de derde plaats staat Johannes Prakken, een vertrouwd gezicht en een van de financiële experts uit het team. Huidig raadslid Peter Scheffers doet een stapje terug. Na jaren lid van de fractie geweest te zijn, blijft hij verbonden aan het team, maar komt hij waarschijnlijk niet terug in een nieuwe raad. Hij staat op de vijfde plek in de lijst. In de huidige gemeenteraad heeft D66 twee zetels.

D66 voorstander aanblijven zakencollege

Het verkiezingsprogramma wordt later in december door de leden vastgesteld. Speerpunten zullen de komende jaren in ieder geval de volgende zijn: ‘rijke’ schooldagen voor kinderen tot 18 jaar, meer woningbouw, duurzame energie, de inclusieve samenleving en een goed en betrouwbaar bestuur. Bij dat laatste punt vermeldt D66 Hoogeveen als eerste Hoogeveense partij dat zij voorstander is om een zakencollege te houden.

Nieuws

menu