Cursussen Huus van de Taol beginnen weer in september

Er starten weer cursussen Drents. Foto: Huus van de Taol

Al jaren verzorgt streektaalorganisatie Huus van de Taol cursussen over de Drentse taal en cultuur. Vanaf september begint het nieuwe cursusseizoen. De cursussen zijn geschikt voor nieuwkomers in onze provincie, maar zijn ook de moeite waard voor geboren en getogen Drenten.

Tijdens de cursussen wordt er aan verschillende elementen aandacht besteed. Denk aan de Moi!-cursus, drie avonden waar er wordt gepraat over de inwoners, taal en de Drentse cultuur. De Drenthecursus gaat verder in op de cultuur. In deze cursus wordt er in acht lessen gekeken naar de Drentse muziek, tradities, literatuur en achtergronden van de streektaal. Om de kennis nog verder uit te breiden heeft Huus van de Taol een Dieper Deur Drenthe cursus. De laatste cursus, de Spellingcursus, zorgt ervoor dat het schrijven in het Drents wordt aangeleerd en begrepen.

Alle cursussen worden verzorgd door opgeleide docenten. Vaak verschilt een cursus in Borger van een cursus in Dwingeloo, omdat de docent vaak uit de directe omgeving komt. Een cursus kan starten bij genoeg animo: zijn er minimaal 12 cursisten, dan kan de cursus starten. Aanmelden kan via de website www.huusvandetaol.nl/cursussen of telefonisch via 0593-371010.

Nieuws

menu