Cursus Dieper de Natuur in bij IVN Hoogeveen

Foto ter illustratie Foto Pixabay

De cursus ‘Dieper de Natuur in’ wordt vanaf 13 februari gehouden bij IVN-afdeling Hoogeveen. Deze eerste cursusavond staat in het teken van de bodem.

Hoe zit dat met de bodem waar wij op leven. Gerrie Koopman, docent Geologie, Bodem en Landschap en toegepaste aardrijkskunde bij Hogeschool Van Hall Larenstein, komt dat vertellen. Tijdens de eerste les krijgt de cursist informatie over de bodem waarop wij wonen en bij de tweede les ga je kennismaken met die bodem. Koopman is geboren en getogen is in de buurt van Hoogeveen en zijn interesse naar de bodem is al jong begonnen.

Cursusavond en excursieochtend

IVN houdt de cursus ‘Dieper de Natuur in’ voor iedereen die meer wil leren over de natuur in de eigen leefomgeving. Tien maanden lang geeft het IVN per maand een cursusavond en een excursieochtend met een bepaald thema over de natuur in de eigen leefomgeving. De cursus is in zijn geheel te volgen of per thema. Dit laatste is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is.

Oud bos en natte heide

De thema’s die worden aangeboden, hebben allemaal te maken met onze eigen leefomgeving, dichtbij en dus ook vaker te bezoeken. Thema’s als schrale heide, langs de waterkant, oud bos, natte heide en water en plas komen voorbij.

Voor aanmelden kijk op www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen . Voor meer informatie mail naar hoogeveenivn@gmail.com.

Nieuws

menu