Cruciaal duel voor dames Olhaco Hoogeveen

Olhaco mag het dit weekend opnemen tegen Keistad.

Olhaco mag het dit weekend opnemen tegen Keistad. Foto Archief André Weima

De heren van Olhaco ontvangen zaterdag in sporthal Trasselt koploper Keistad uit Amersfoort. Vooraf tekent de thuisclub al voor een punt, maar de Hoogeveense volleyballers hopen op een daverende stunt. De dames van Olhaco spelen een cruciaal duel tegen concurrent Sudosa 4.

De heren van Olhaco kenden een goede seizoenstart met vier overwinningen en een mooie plaats in de middenmoot. Door twee nederlagen in de laatste wedstrijden zakte de ploeg van trainer Xander Arling naar de achtste plaats. Het is toch wel zaak weer eens punten te pakken om zodoende ruim boven de gevarenzone te kunnen blijven. Keistad nam afgelopen weekend de koppositie in door nederlagen van DIO/B en Sudosa-Desto. Keistad verloor alleen haar eerste wedstrijd van Sudosa-Desto, maar won de volgende negen duels. De ploeg maakte indruk en won zaterdag eenvoudig van EVV. Olhaco was in Doetinchem dichtbij punten, maar liet Orion 2 ontsnappen. Olhaco wint niet vaak van Keistad. De laatste thuiszege van Olhaco dateert van 2015 en de laatste uitzege was in 2014. De gasten zijn de torenhoge favoriet en Olhaco zal in topvorm moeten zijn om succesvol te kunnen zijn. De wedstrijd Olhaco-Keistad begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Dames staan tiende

De dames van Olhaco zijn inmiddels gezakt naar de tiende plaats met dertien punten uit negen duels. De ploeg van trainer Tjarko Muis verloor haar laatste vier wedstrijden. De Hoogeveense dames gaan op bezoek bij Sudosa-Desto 4 in Assen. Dit is een uiterst belangrijke wedstrijd voor Olhaco, want Sudosa-Desto 4 staat elfde en heeft ook dertien punten, maar dan uit tien wedstrijden. Sudosa 4 won slechts één keer en dat gebeurde op 26 november tegen Grijpskerk. Olhaco heeft twee keer gewonnen en is dringend weer aan een zege toe. Wil Olhaco niet in de problemen komen dan zullen deze belangrijke wedstrijden eigenlijk gewonnen moeten worden. De wedstrijd Sudosa-Desto 4-Olhaco begint zaterdag om 11.00 uur in de Olympus hal in Assen.