Crowdfunding voor kerstpakketten minimagezinnen Hoogeveen

Chloé, Scott (links) en Johan (rechts) te midden van een aantal artikelen voor de kerstpakketten.

Chloé, Scott (links) en Johan (rechts) te midden van een aantal artikelen voor de kerstpakketten. Foto Kim Stellingwerf

Chloé Hoogeveen (25), haar broer Scott (23) en Johan Bakhuis (22) zamelen geld in om een aantal minimagezinnen in Hoogeveen een leuk kerstpakket te kunnen bezorgen. Via de site gofundme hebben ze de actie a kind gesture (een vriendelijk gebaar) gestart.

Het idee om een kerstpakket te bezorgen bij gezinnen die minder hebben, ontstond vorig jaar. Het drietal bekostigde het toen uit eigen zak en konden toen tien families verrassen. Dit jaar besloten ze het iets groter aan te pakken. „Vorig jaar hebben we de pakketten zelf betaald”, vertelt Chloé. „Vrienden en familie die ervan hoorden vonden het zo leuk dat ze toen ook geld doneerden. Maar het was in kleine kring. Dit jaar hebben we besloten een crowdfunding op te zetten en die hebben we in oktober geopend op gofundme. Inmiddels staat er vijfhonderd euro op. Het doel is 1500 euro.”

Chloé rondde in juli haar studie social work af en werkt inmiddels bij SWW. Een collega hoorde van haar initiatief en hielp haar aan minimagezinnen die in aanmerking kunnen komen voor een pakket. „Mochten we meer geld ophalen dan er gezinnen zijn, dan gaan we kijken of we via andere instanties nog meer gezinnen kunnen helpen, bijvoorbeeld de Voedselbank en Moeders van Hoogeveen.”

Het drietal heeft ervoor gekozen om een pakket met lekkere dingen samen te stellen. Voor ieder pakket hebben ze vijftig euro nodig. „Het is geen overlevingspakket, maar feestelijke dingen voor Kerst”, zegt ze. „Het is voor gezinnen met een minimuminkomen al moeilijk genoeg. Vorig jaar zaten er onder andere Vegterrolletjes in, een Italiaanse cake en een rollade in. Leuke boodschappen, zeg maar.”

Dat ze oog heeft voor haar medemens komt niet alleen door haar studie social work die ze vorig jaar juli afrondde. „We hebben van huis uit wel meegekregen dat het niet vanzelfsprekend is dat er voldoende te eten is. Ik heb ook wel het idee dat er in deze tijd steeds meer gezinnen zijn die niet meer kunnen rondkomen.”

Wie het project van Chloé, Scott en Johan wil steunen kan een donatie doen via gofundme.com (zoek op: a kind gesture)