Cosis knapt oude kinderfietsen op voor de actie van de ANWB: 'Hij is vanochtend al om zes uur lopend naar school vertrokken'

Ieder kind een fiets. De ANWB-inzamelingsactie voor (kinder)fietsen, moet er ook in Hoogeveen voor zorgen dat ieder kind ‘gewoon’ mee kan doen. Helaas is dat nu nog niet het geval, sterker nog, er is steeds meer armoede waardoor steeds meer kinderen geen fiets hebben. Bij de vorige inzamelingsactie werden er in totaal 15.000 fietsen opgehaald. Johan van Duijn hoopt nu ook op een heel mooi aantal: „Je mag alles komen brengen. Het maakt niet uit hoe verrot het is.”

Bij Cosis worden de kinderfietsen voor de ANWB-actie opgeknapt.

Bij Cosis worden de kinderfietsen voor de ANWB-actie opgeknapt. Foto André Weima

Johan, de andere begeleiders en cliënten zorgen er samen op de dagbesteding voor dat zoveel mogelijk kinderen een fiets hebben. De hulp van Hoogeveen en omstreken is echter wel nodig bij de fietsenmaker van Cosis. „Vorige week kwam er een jochie een fietsje uitzoeken. Helaas stond er maar één in zijn maat en dat was een meisjesfiets. Dan moet je zeggen: ‘Kom volgende week maar terug, hopelijk staat er dan wel wat in je maat.’”