Cor Velting organiseert al bijna negen jaar activiteiten voor kwetsbare mensen: ‘Een lach van een kind, daar doen we het voor’

Cor Velting en zijn partner Fenna Hilgen zijn vanaf 2013 de initiators van de stichting Actief Samenleven. De stichting organiseert projecten en evenementen voor kwetsbare kinderen, volwassenen en ouderen. Organiseren zit de Pessenaren in het bloed, maar hun drijfveer is de passie voor de kwetsbare medemens. Ruim een jaar hebben de activiteiten door corona stil gelegen, op een bloemenactie na, maar Velting hoopt vanaf 22 juli de draad weer op te kunnen pakken.

Cor Velting is blij dat de stichting Actief Samenleven weer uitjes en evenementen voor kwetsbare mensen kan organiseren.

Cor Velting is blij dat de stichting Actief Samenleven weer uitjes en evenementen voor kwetsbare mensen kan organiseren. Foto: André Weima

Velting is blij weer iets te kunnen doen voor mensen die het niet breed hebben. Op 22 juli brengen 180 mensen een bezoek aan pretpark Hellendoorn. „Toen het inschrijfformulier op onze website stond, hadden we binnen één dag twee dubbeldekkers vol,” glundert hij. ,,Het gaat om mensen die het financieel niet breed hebben en aangesloten zijn bij de voedselbank of kledingbank. Er gaan 110 kinderen en zeventig ouders mee. Wij zijn afhankelijk van donateurs en voor deze reis hebben we giften ontvangen van het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Pieter Arie van der Kooij-fonds. Het verkrijgen van de benodigde financiën is wel werk van de lange adem. Het is daarbij erg belangrijk dat je een groot netwerk hebt.”

In Roden actief in voetballerij

Nieuws

menu