Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen houdt informatieavond over dementie

In Beilen wordt een themabijeenkomst gehouden voor dementerenden en andere belangstellenden. Foto ANP

Het Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen (CPM) houdt een informatieavond over dementie. „We krijgen in Nederland nagenoeg allemaal met dementie te maken”, stelt Bert Veninga van CPM.

Dementie is een verzamelnaam voor de vele ziektes die de hersenen aantasten en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. De ziekte van Alzheimer is hierbij de meest voorkomende vorm van dementie. Iemand met Alzheimer krijgt moeite met alledaagse dingen zoals plannen maken, beslissingen nemen en een gesprek volgen.

Casemanager Karin Duiven zal de mantelzorger, die te maken heeft met dementie, meenemen in het hele proces van de onzekerheid bij de eerste symptomen tot een vaak niet te vermijden opname in een verpleeghuis. Enkele ervaringsdeskundigen vertellen deze middag over angst, verdriet en moeite om hun naaste los te moeten laten.

Donderdagavond 16 maart is de inloopavond vanaf 19.30 uur in NNCZ gebouw in Wolfsbos. Aanmelden kan per mail of telefoon via else.nobel@kpnplanet.nl of 0612670726.

Nieuws

menu