Concert Collegium Vocale Drenthe in de Goede Herderkerk in Hoogeveen

Collegium Vocale Drenthe op een archieffoto tijdens een concert in 2018. Foto: André Weima

Het projectkoor Collegium Vocale Drenthe sluit op zondag 13 november het dertiende Bachcantateproject onder leiding van dirigent Roelof Bosma af met een concert in de Goede Herderkerk aan de Lomanlaan 2 in Hoogeveen. Op het programma staan twee Bachcantates en een motet van Johann Schelle.

BWV 140 van J.S. Bach Wachet auf, ruft uns die Stimme heeft als thema de parabel van de vijf dwaze en de vijf wijze maagden die wachten op de komst van de bruidegom. De tweede cantate die wordt uitgevoerd is de adventscantate BWV 61 Nun komm, der Heiden Heiland , waarin de komst van het kindje Jezus centraal staat. In het motet van Johann Schelle, dat afwisselend door het koor en de solisten wordt gezongen, heeft als thema dat Jezus de weg ten leven is.

De begeleiding tijdens het concert is in handen van het Ensemble Conservatoire uit Zwolle en het kistorgel wordt bespeeld door Joke Venhuizen. Het concert begint om 17.00 uur. Toegangskaarten kunnen via de site van Collegium Vocale Drenthe worden besteld.

Meer informatie op de website www.collegiumvocaledrenthe.nl

Nieuws

menu