Collegium Vocale Drenthe geeft feestelijk slotconcert

Concert Collegium Vocale Drenthe in de Goede Herderkerk.

Concert Collegium Vocale Drenthe in de Goede Herderkerk. Foto: André Weima

In de Goede Herderkerk in Hoogeveen werd zondagavond het 12e project van Collegium Vocale Drenthe afgesloten met een concert onder leiding van dirigent Roelof Bosma.

Uitgevoerd werden een aantal koren en koralen uit het Weihnachtoratorium van J.S. Bach, een feestelijke opmaat naar de Adventstijd die volgende week zondag begint. Lector Debby Hepping las de verbindende teksten tussen de cantates.

Solisten waren tenor Aart Mateboer en bas Joep van Geffen, die laatste verving de zieke Lars Terray. De instrumentale begeleiding werd verzorgd door Ensemble Conservatoire en organist Joke Venhuizen. Alle uitvoerenden werden beloond met een staande ovatie door het aanwezige publiek, dat zichtbaar genoten heeft van de mooie uitvoering.

Het bestuur hanteerde alle door het RIVM vereiste coronamaatregelen voor dit soort concerten. Tijdens het concert werd de CO2 gemeten en die bleek ruim binnen de norm te blijven.

13e Bachcantateproject

Het is de bedoeling in 2022 een 13 e Bachcantateproject te starten. Het concert zal dan plaatsvinden op de tweede zondag van november.