Collegium Vocale Drenthe geeft concert in Goede Herderkerk in Hoogeveen

Collegium Vocale Drenthe op een archieffoto tijdens een concert in 2018.

Collegium Vocale Drenthe op een archieffoto tijdens een concert in 2018. Foto: André Weima

Collegium Vocale Drenthe geeft op zondag 21 november een concert in de Goede Herderkerk in Hoogeveen. Aanvang 20.00 uur.

Het gaat om koren en koralen uit het Weinachtsoratorium. Het verhaal van dit oratorium bestaat uit zes cantates die in de tijd van Bach op de drie opeenvolgende kerstdagen, de eerstvolgende zondag, Nieuwjaarsdag en op Driekoningen werden uitgevoerd. In de eerste drie cantates wordt verteld over de geboorte van Jezus, de verkondiging door de engelen aan de herders en het bezoek van de herders aan de stal. De andere cantates vertellen over de naamgeving van Jezus, wat die naam voor ons betekent en over de Wijzen uit het Oosten. Bach gebruikte teksten uit het evangelie van Lucas en Mattheus, hij maakte er een preek in noten van.

Dirigent is Roelof Bosma. Tenor Aart Mateboer en bas Lars Terray verlenen hun medewerking aan dit concert. De begeleiding tijdens het concert is in handen van het Ensemble Conservatoire uit Zwolle en het kistorgel wordt bespeeld door Joke Venhuizen.

De organisatie geeft aan dat alles coronaproof is en alle zorgvuldigheid in acht wordt genomen.

Kaartverkoop vindt uitsluitend online plaats via collegiumvocaledrenthe.nl/kaartverkoop.