Onbegrip bij bewoners over de aanpak van de werkzaamheden

Wegwerkzaamheden zorgen voor onveilige situaties op de Coevorderstraatweg. Foto: Andre Weima Fotografie

Bewoners van de dorpskernen Nieuweroord, Noordscheschut, Hollandscheveld en Elim begrijpen dat de Coevorderstraatweg hoognodig onder handen moet worden genomen. De aanpak van deze werkzaamheden roept naast vragen ook de nodige ergernis op. Afsluiten ja, maar een hele maand beide viaducten ontoegankelijk vinden omwonenden onbegrijpelijk.

De gebruikers van de Coevorderstraatweg hebben met angst en beven naar deze periode uitgekeken. Een hele maand (19 april - 20 mei) omrijden als je deze hobbelweg als dagelijkse rit naar of van werk hebt, daar zit je met de huidige benzineprijzen niet op te wachten. Dat het nodig is, daar is iedereen van overtuigd.

Kruisingen ook afgesloten

Groot was de verbazing dat vorige week niet alleen het gedeelte Coevorderstraatweg tussen Noordscheschut en Geesbrug werd afgezet, maar ook de kruisingen die toegang geven naar de viaducten Riegshoogtendijk en Meerboomweg. Het was dan ook wachten op de eerste slinks slalommende automobilisten die de korte route kozen. Bij Noordscheschut hoopte de uitvoerder door het dichter op elkaar zetten van de afzettingen deze coureurs op andere gedachten te brengen. Een doorsteek over het naastgelegen fietspad was voor de ongeduldige mensen de oplossing. Op social media werd bij een geplaatste foto van de verkeerssituatie volop gediscussieerd. Aanwonenden gaven aan dat het toch echt de enige manier was om de eigen woning te bereiken.

Zolang het nieuwe asfalt er niet opzit, gaat de kruising niet open

Woordvoerder Bouwina Steenbergen van de gemeente Hoogeveen geeft aan dat bewust gekozen is om het hele stuk ineens aan te passen. „De intentie van de gemeente altijd is om overlast zoveel mogelijk te beperken voor zowel de inwoners als hulpdiensten en openbaar vervoer. Daarom wordt het werk in één keer uitgevoerd, in kortere tijd dus. Fietsers kunnen te allen tijde gebruik maken van dit wegvak overigens. Een kruising open doen als het asfalt er nog niet op zit, is gevaarlijk en dat doen we dan ook niet.”

Nieuws

menu