Clubs uit Hoogeveen halen 47.991 euro op met Grote Clubactie

De Grote Clubactie heeft meer dan 47 duizend euro opgeleverd. Foto: Merel van Doorn

350.000 verkopers hebben zich de afgelopen maanden ingezet om loten te verkopen voor de Grote Clubactie. In Hoogeveen haalden de verenigingen in totaal 47.991 euro op met de actie.

Landelijk deden meer dan vijf duizend verenigingen mee met de Grote Clubactie. In totaal haalden alle verenigingen 10,7 miljoen euro op, dit is 1,2 miljoen meer dan voorgaande jaren. Er werden bijna 3,6 miljoen loten verkocht en de deelnemende clubs hebben hiermee alle vorige records verbroken.

In Hoogeveen deden de volgende clubs mee; vv. De Weide, HZVV, Gymnastiekvereniging Olympia, Zwemclub ZPC Hoogeveen, Taekwondovereniging Si-Do-Kwan, Racketclub De Weide, Voetbalvereniging Hoogeveen, Sportvereniging Kwiek, Korfbalvereniging Thrianta en De Hoogeveense Harmonie.

Makkelijker verkopen met QR-codes

Het verkopen van Clubactie-loten was dit jaar voor de clubleden eenvoudiger dan ooit. Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop dit jaar veel slimmer opgezet. „Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Door deze handeling krijgt de club een veel groter bereik want je stuurt de code gewoon door via een WhatsApp bericht naar je oom of oma. Zo kan familie aan de andere kant van het land jouw club ook steunen.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. „Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. „In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Nieuws

menu