Circusevenement dit jaar voor ouderen én mensen met een beperking

De ouderen genoten in 2021 met volle teugen van de honden die optraden in het circus. Foto: André Weima

Stichting Actief Samenleven heeft in samenwerking met Fonds Sluyterman van Loo en dr. J.C. Vaillant Fonds dit jaar weer een circusevenement voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking georganiseerd.

Op 7 oktober, Nationale Ouderendag 2022 slaat Circus Fantasia de tenten op de Markt in Hoogeveen. Net als in 2019 en 2021 houdt Stichting Actief Samenleven uit Pesse weer een evenement voor kwetsbare en eenzame ouderen die woonachtig zijn in allerlei verzorgingstehuizen. Cor Velting van de stichting vertelt: „Ook ouderen die lid zijn van allerlei belangenorganisaties voor ouderen en cliënten van de vele thuiszorgorganisaties zijn van thuiszorgorganisaties binnen de gemeente Hoogeveen zijn van harte welkom in de circustent. We hebben 140 zitplaatsen en 30 plaatsen voor mensen in een rolstoel”.

Drie voorstellingen voor ouderen

Stichting Actief Samenleven heeft die dag maar liefst drie voorstellingen op één dag gepland. „Dit moet een mooi en gratis uitstapje gaan worden voor de ouderen uit onze gemeente. De circusvoorstellingen zijn speciaal gericht op ouderen, bevatten kleinschalige acts en kleurrijke kostuums. De nostalgische sfeer en de mix van circus, theater en muziek nemen de bezoekers mee terug in de tijd. Rond de markante tent op de Markt staan woonwagens en overige circusattributen. Herkenning, herinnering en vermaak staan centraal”, zegt Cor Velting.

Extra dag voor mensen met een beperking

Nieuw voor Stichting Actief Samenleven is dat er op 8 oktober ook nog drie voorstellingen worden gegeven. Die zijn speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. „Mochten er nog organisaties of instellingen zijn die werken met mensen met een verstandelijke beperking, die hierover nog geen bericht ontvangen hebben kunnen die zich melden bij de stichting”, geeft Fenna Hilgen van de stichting aan. De aanmeldpagina staat inmiddels op de website van de stichting. Dankzij de financiële bijdragen van de twee fondsen kunnen de voorstellingen gratis worden bezocht. Cor Velting: „Aanmelden via de website is wel noodzakelijk”.

Nieuws

menu