Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld viert 40-jarig bestaan met jubileumconcert 'Zingen is ontmoeten'

Het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld (CMH) werd op 4 mei 1983 opgericht. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het 75 leden tellende mannenkoor, viert het koor haar jubileum met een concert op zaterdag 20 mei in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. De zeven bestuursleden verheugen zich er op en willen het goed bekend staande mannenkoor voor geen goud missen.

Saxofonist Klaasjan Pullen zorgde voor ondersteunende begeleiding.

Saxofonist Klaasjan Pullen zorgde voor ondersteunende begeleiding. Foto: Gerrit Boer

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door voorzitter Tieme Wachtmeester, secretaris Roelof Prins en penningmeester Arend Otten. Het bestuur wordt gecompleteerd door Bareld Bork, Bertus Strijker, Jaap Scholing en Bé Moes. Tieme Wachtmeester is de enige van de vijf bestuursleden, die hij in rap tempo voor het gesprek opgetrommeld heeft, die vanaf de oprichting lid is. Hij weet nog precies hoe veertig jaar geleden het koor het levenslicht zag. „Johan Rodenhuis was destijds dirigent van het jongerenkoor Give us Peace en wilde heel graag een mannenkoor oprichten en het liefst in de vertrouwde omgeving,” zegt hij.

„John Zomer nam het initiatief om leden te gaan werven en ging het eerste jaar veel op pad met Jan Sieben. Zo kwamen ze ook bij mij op bezoek. Ik vroeg: is er een mannenkoor in Hollandscheveld dan? In mei 1983 begonnen we de eerste repetitie met negen man. Eind ’83 hadden we al vijftien leden. Ons eerste optreden met elf mannen was in de gereformeerde kerk in Hollandscheveld. Dirigent Rodenhuis wilde op elke hoek van de straat wel optreden. Al snel gaven we ons eerste kerstconcert en dat is een traditie geworden. Daarna is de groei van het aantal leden in een stroomversnelling geraakt. De aandacht voor leden en ledenwerving gaat als een rode draad door onze vereniging.”

Hoogtepunten