Chloë Huizenga liep stage in ziekenhuis in Suriname: 'We mochten bij bevallingen meekijken'

De 23-jarige Chloë Huizenga uit Hoogeveen volgt de opleiding verpleegkunde op het Alfa College. Zij liep een half jaar stage in een ziekenhuis in Paramaribo in Suriname. Ze verbaasde zich vooral over het gebrek aan spullen. Terug in Hoogeveen kijkt ze terug op een onvergetelijk avontuur. „Het was een heel bijzondere ervaring.”

Chloe Huizenga heeft in Suriname in de zorg gewerkt.

Chloe Huizenga heeft in Suriname in de zorg gewerkt. Foto André Weima

Toen Chloë in 2016 de middelbare school succesvol had afgerond, koos ze voor de opleiding Sport en Bewegen in Assen. ,,Als onderdeel van die opleiding heb ik ook stage gelopen, maar ik vond dat niet echt leuk,” zegt ze.

„Tijdens een stage op een afdeling dagbesteding in een verzorgingshuis, merkte ik dat ik meer had met de zorg voor mensen dan met hen te sporten. Ik heb anderhalf jaar de opleiding persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen gevolgd en daar ben ik in 2019 voor geslaagd. Dat werk tackelde mij echter niet genoeg om dat tot mijn pensioen te gaan doen. De zorg voor mensen lag mij toch het best, waarna ik de opleiding verpleegkundige aan het Alfa College in Hoogeveen ben gaan volgen en dat doe ik nog steeds. Ik ben nu met mijn derde jaar bezig en volgend jaar studeer ik af. Als bijbaan werk ik in Advies en Behandelcentrum Weidesteyn als voedingsassistent. Dat vind ik mooi werk.”