Cheque overhandigd voor speciale GigaGfestival-clip, om dit jaar thuis toch een klein feestje te kunnen bouwen

Overhandiging van de cheque door JCI Het Hooghe Veen in de persoon van Ilse ter Stege en René Kerkhof aan zanger René Karst en Bert Otten en Aliene Haar van het GigaGfestival. André Weima

Hoogeveen - De Juniorkamer JCI Het Hooghe Veen heeft een cheque overhandigd aan zanger René Karst en Aliene Haar en Bert Otten, beiden van de Stichting Activeiten Jongeren met een Beperking, organiator van het GigaGfestival.

De Juniorkamer heeft eind 2019, toen de wereld er nog heel anders uitzag, een succesvolle wijnproeverij georganiseerd in samenwerking met Uw Slijter Dikkers. De volledige opbrengst van deze gezellige avond zou dit jaar ten goede komen aan het GigaGfestival.

Ondersteuning bieden

Bewust was dit jaar als goed doel een lokaal initiatief gekozen, met ook de gedachte om met de leden van de Juniorkamer op de avond zelf ondersteuning te bieden. Helaas gooide de uitbraak van het coronavirus roet in het eten. In eerste instantie werd gekeken om de donatie een jaar op te schuiven. Maar niet veel later kwam het idee om te proberen de bezoekers van het festival toch iets leuks te bieden. Na kort overleg met de organisatie, moest het een heuse GigaG-hit worden.

Hoogeveens bekendste zanger René Karst is hiervoor benaderd en die zei gelijk ‘ja’. Want immers, wat is GigaG zonder René. „Het feestnummer en de clip zijn zeker geslaagd en wij hopen als Juniorkamer dan ook dat het GigaG-gevoel helemaal los komt bij alle bezoekers, begeleiders en vrijwilligers. Alhoewel iedereen natuurlijk niet kan wachten tot de volgende, echte editie in de feesttent”, aldus het bestuur van JCI Het Hooghe Veen.

Nieuws

menu