Cascaderun afgelast, nieuwe datum wordt bekeken

Hoogeveen - Het bestuur van Cascaderun heeft dinsdagmorgen de knoop doorgehakt: de Hoogeveense Cascaderun, de GigaG Cascaderun en de Unicef Kinderloop, die op zondag 19 april zouden worden gelopen, gaan niet door.

Hetzelfde geldt voor de Runnersworld Testlopen van 22 maart en 12 april.

„Deze besluiten zijn genomen na grondig overleg met de gemeente, hulpverlenende instanties en partners en met inachtneming van het indringende beroep dat ministerpresident Rutte maandagavond op onze samenleving heeft gedaan”, geven Marcel Lip en Hermi Hurkmans aan.

Onverantwoord

„Het is onverantwoord om medio april een groot evenement te organiseren met alle verspreidingsrisico’s van dien en de inzet van medische capaciteit, die nu volledig moet worden benut voor bestrijding van het virus. De gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, supporters en de samenleving als geheel heeft nu de hoogste prioriteit.”

Nieuwe datum?

De Casaderun-organisatie is voornemens de komende tijd te onderzoeken of uitstel naar de tweede helft van juni tot de mogelijkheden behoort. Daarvoor is afstemming nodig met een groot aantal partijen, zoals overheden, politie, hulpverlenende instanties, vrijwilligers, partners en sponsoren. De organisatie verwacht daarover in mei nadere mededelingen te kunnen doen.

De afgelasting en het mogelijke uitstel brengen de Cascaderun niet in financiële problemen, zegt voorzitter Lip. ,,We doen dit natuurlijk al heel wat jaren. In die periode hebben we een buffer opgebouwd, zodat we tegenvallers kunnen opvangen. Het was echt anders geweest, als ons dit in het tweede jaar was overkomen.’’

Budget 2,5 ton

De organisatie werkt inmiddels met een budget van 2,5 ton. Ongeveer een kwart daarvan is al uitgegeven, onder meer aan hardloopshirts. ,,De komende weken zouden zich echt grote uitgaven aandienen.’’

Voor de 14e editie van de Cascaderun hebben zich zo’n 6500 deelnemers ingeschreven.

Nieuws

menu