CDA Hoogeveen pleit voor een loket voor burgerinitiatieven

Cascaderun in Hoogeveen. Foto: CDA Hoogeveen

Op steeds meer plekken vind je inwoners die als verantwoordelijke en ondernemende burgers de handen ineen slaan en die samen hun buurt of dorp sociaal en economisch sterker willen maken. „In de gemeente Hoogeveen kennen we al mooie voorbeelden van burgerinitiatief. Daar mogen we trots op zijn”, zegt Annette Jansen-Brandsema, lijstrekker van CDA Hoogeveen in een persbericht.

Het CDA vindt dat de gemeente een belangrijke rol heeft bij het opzetten of helpen mogelijk maken van initiatieven van onder andere inwoners, ondernemers en organisaties. „Dat betekent echter niet dat de gemeente ook alles moet regelen en betalen. Een initiatief blijft altijd van de initiatiefnemers zelf.”

Van kastje naar de muur

Toch blijkt dat het contact tussen de gemeente en inwoners niet altijd goed verloopt. „Slechte bereikbaarheid, stroeve communicatie, ‘van kastje naar de muur’; we horen het helaas nog veel te vaak. Wij willen mooie initiatieven van inwoners niet alleen meer ruimte, maar ook het podium geven dat zij verdienen.”

Loket voor burgerinitiatieven

CDA Hoogeveen pleit voor een loket voor burgerinitiatieven. „Het loket helpt inwoners, ondernemers en organisaties die een goed idee hebben verder op weg. Dat kan in de vorm zijn van een fysieke afspraak en ook door het bezoeken van een digitale omgeving, voorzien van uitgebreide informatie over de dienstverlening van de gemeente, mogelijkheden van financiering, vrijwilligers, draagvlak in de buurt, promotionele acties, techniek en veiligheid. Maar waar ook stappenplannen, handige adressen en mooie voorbeelden kunnen worden gedeeld van en door de samenleving!”

Vrijdag 11 maart bijeenkomst

Op vrijdag 11 maart houdt CDA een bijeenkomst over dit onderwerp in het Klooster. Inwoners zijn vanaf 19.30 uur welkom om daarover mee te praten.

Nieuws

menu