Burgemeester De Wolden gaat Drenthe fietsend verkennen. Rondje Drenthe aangeboden door Drentse Fietsers

Erik en Hetty Luppes overhandigen hun fietsboekje aan de 'fietsburgemeester' van De Wolden. Foto: André Weima

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van gemeente De Wolden kan nu ook fietsend Drenthe leren kennen. Ze ontving woensdagmiddag van Erik en Hetty Luppes (Drentse Fietsers) uit Hoogeveen het routeboekje Rondje Drenthe, een fietsroute langs de provinciegrens van Drenthe. Het boek werd persoonlijk door het Hoogeveense echtpaar, dat uiteraard op de fiets naar het gemeentehuis in Zuidwolde was gekomen, overhandigd aan de nieuwe burgemeester.

„We hoorden dat de burgemeester als fietsliefhebber zoveel mogelijk fietsend haar nieuwe gemeente wil leren kennen. Dat vonden we tof. Maar het moet natuurlijk niet bij De Wolden blijven, héél Drenthe verdient het om ontdekt te worden. Daarom hebben we haar deze fietsroute aangeboden. En het leuke is: de fietsroute loopt ook door Zuidwolde, zelfs langs het gemeentehuis.”

Fietsende burgemeester

De burgemeester reageerde enthousiast: „Een erg leuk idee van Erik en Hetty, ik ben blij met dit mooie cadeau. Rondje Drenthe lijkt me een erg mooie route, het boekje ziet er in ieder geval heel professioneel uit. Ik vind het knap hoe ze dit tot stand hebben gebracht, naast hun ‘gewone’ werk. Ik ga de route zéker een keer fietsen en heb beloofd dat ik verslag zal doen van mijn ervaringen.”

Voorlopig zal vooral Zuidwolde het startpunt zijn voor de fietstochtjes van de burgemeester, zowel privé als zakelijk. „Ik probeer inderdaad zoveel mogelijk op de fiets naar mijn afspraken te gaan. Dat kan natuurlijk niet altijd, de gemeente is daarvoor te groot. Maar ik hoor dat ik al herkend word aan mijn gele jas, of aan de rode regenjas. Een goed teken, want ik wil graag zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Dat is ook het mooie van fietsen. Je legt sneller en makkelijker contacten, het geeft ontspanning én het is gezond. Ik hoop hiermee ook een voorbeeld te zijn voor de niet-fietsers.”

Een betere ambassadeur voor het fietsen kunnen Erik en Hetty zich niet wensen. Zij leggen nu overigens de laatste hand aan hun derde fietsroute: Rondje Friesland. Met Rondje Groningen en Rondje Drenthe is er straks een uniek fietsnetwerk van meer dan 1000 kilometer in Noord-Nederland.

www.drentsefietsers.nl

Nieuws

menu