Buren zijn welkom in de warme huiskamers van woonzorgcentra NNCZ

De taart is deze week voor de Warme Huiskamer van NNCZ Jannes van der Sleedenhuis De Kaap.

De taart is deze week voor de Warme Huiskamer van NNCZ Jannes van der Sleedenhuis De Kaap. Foto André Weima

Bij de woonzorgcentra van NNCZ wordt niet alleen gezorgd voor de bewoners, ook omwonenden worden onder de vleugels genomen.

Afgelopen maanden zijn bij alle panden van de woonzorgcentra (overdekt) koelkasten geplaatst die voor iedereen te allen tijde toegankelijk zijn. Iedereen kan zijn overtollige producten in de koelkast zetten, waar anderen die daar behoefte aan hebben die eruit kunnen halen.

Daar blijft het niet bij. Deze week is de zorgorganisatie gestart met Warme Wijk Dorpshuiskamers. Op alle locaties van het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen en bij woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld zijn buurtgenoten dagelijks welkom om zich op te warmen. Voor dit mooie initiatief krijgt de organisatie de taart van de week van Bakkerij Mulder. Die is in ontvangst genomen door medewerkers van de locatie De Kaap.

„Steeds meer mensen hebben moeite met de energienota te betalen vanwege de vele gestegen kosten. Door het minder willen of moeten stoken kan het thuis koud en onbehagelijk zijn. Ouderen en met name chronisch zieke ouderen hebben veel moeite met het vasthouden van hun temperatuur. Dat is de reden dat in de woonzorgcentra van de NNCZ de kachel niet een graad lager gaat; het blijft dus lekker warm. De NNCZ heeft ruimte om die warmte met buren te delen”, legt bestuurder Roeli Mossel uit.