Buren blij met zorg voor peuterbadje

Gerrit Jan Spang (met kleindochter Esmay) bij het peuterbadje aan de Dahliastraat.

Gerrit Jan Spang (met kleindochter Esmay) bij het peuterbadje aan de Dahliastraat. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor Hoogevener Geert Jan Spang. De bewoner van de Dahliastraat werd genomineerd door een buurtbewoner omdat hij al jaar en dag het peuterbadje aan de Dahliastraat onderhoudt.

Spang was blij verrast door de geste van de buren. „Dat had ik nooit verwacht”, zegt hij beduusd. De 60-jarige Geert Jan Spang is er uiteraard het drukst mee in de zomermaanden. „In maart april begin in met het weghalen van het onkruid rond het bankje. Als er rotzooi ligt haal ik dat ook weg. Als het boven de 25 graden wordt, maak ik het bad schoon met de hogedrukspuit en het water wordt om de twee dagen ververst. Omdat de grote platanen die bij het badjes staan nu flink wat bladeren hebben verloren heb ik die bij elkaar geharkt op grote bulten. Een belletje naar de gemeente en ze zijn vervolgens opgehaald. Ja, over de samenwerking met de gemeente heb ik niets te klagen.”

De buurt is blij dat dankzij de goede zorgen van Geert Jan Spang de kinderen altijd veel plezier hebben in het peuterbadje.