Buitenles, voelt dat wel als les?

Buitenles is gezond! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan. Dat dezen ze dan ook bij Het Spectrum.

Buitenles is gezond! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan. Dat dezen ze dan ook bij Het Spectrum. Foto: Andre Weima Fotografie

De zon schijnt en regenwolken zijn er niet: dinsdag was een prachtige dag om buiten te spelen. Kwam dat mooi uit voor de leerlingen en leerkrachten van obs Het Spectrum.

Het was namelijk Nationale Buitenlesdag en de leerkrachten, onderwijsassistenten en gymleerkracht van Het Spectrum hadden daar een leuk programma voor gepland.

„Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!”, vindt directeur Olga Nijmeijer.

‘s Morgens werd met materiaal van IVN het kleine bosje bij de school verzorgd, met zoekkaarten en loepjes werden bodemdiertjes gezocht en bekeken. De buitenspeeldag wordt door de gymleerkracht aangevuld met gymactiviteiten.

‘s Middags leerden de kinderen een plattegrond te tekenen op het plein.