Broers Cor en Henk Timmerman zijn erelid van verschillende voetbalclubs : ‘Dat ik erelid ben geworden vind ik een grote eer’

De broers Henk (65) en Cor Timmerman (53) zijn beiden erelid van een voetbalclub. Echter niet van dezelfde. Henk verdiende de eretitel bij VVAK en Cor is erelid van HZVV. Beiden groeiden op tussen Hoogeveen en Alteveer. Henk koos voor het oranje groen, terwijl Cor meer op Hoogeveen georiënteerd was en voor het rood wit koos. Een bijzonder verhaal van twee broers, die clubliefde hoog in het vaandel hebben staan.

Cor en Henk Timmermand, Ereleden van HZVV en VVAK.

Cor en Henk Timmermand, Ereleden van HZVV en VVAK. Foto: Gerrit Boer

Als jonge jongens voetbalden de broers elke avond op weilanden in de buurt. ,,Er deden jongens uit onder andere Alteveer en Hoogeveen mee,” vertelt Cor. ,,We hebben de liefde voor voetbal niet van huis uit meegekregen, want onze ouders hadden weinig met sport. Zij werkten op hun boerderij en wij hielpen regelmatig mee.” Cor woont nu nog in het ouderlijk huis en Henk woont in Hoogeveen. ,,Door de gemeentelijke herindeling ben ik geboren in Zuidwolde, maar nu woon ik met mijn gezin in Hoogeveen en het gaat om hetzelfde huis,” zegt Cor.

Nieuws

menu