Brandjes in drie schuren aan de Kleine Beer en De Kroon in Hoogeveen zijn aangestoken

Bijna tegelijkertijd drie schuren in brand achter woningen aan De Kroon en Kleine Beer. Foto: Andre Weima Fotografie

De drie schuurtjes die vrijdagmiddag in brand stonden in de Kleine Beer en in De Kroon in Hoogeveen zijn in brand gestoken.

Volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra is de politie druk bezig met het onderzoek. ,,We kijken of er een verband is met eerdere branden.”

Volgens Damstra wordt er van alle branden een getuigenoproep gedaan, ook van de drie schuurbranden op klaarlichte dag. ,,We hopen dat er mensen zijn die wat hebben gezien en er wat over kunnen vertellen.”

Woningen in brand

Het is de afgelopen tijd weer flink raak in Hoogeveen. Op 15 april woedde er tegelijkertijd brand in twee woningen aan De Kroon. Een 40-jarige man uit Hoogeveen werd de dag erna aangehouden. Een bizarre situatie, want toen brandweerlieden de brand in het ene huis aan het blussen waren, ontdekten ze de andere brand. Deze branden zorgden voor zoveel toeloop uit de omgeving dat de politie genoodzaakt was om de omgeving af te zetten.

Autobranden

Al jaren worden er ook veel autobranden gesticht. De laatste maanden zijn deze in Hoogeveen ook al op twee handen te tellen. Vorige week ging er aan de Calkoenstraat een bestelbus in vlammen op, in april brandde een auto uit aan de Jennerstraat en ondernemer Rekawt Hussein verloor in korte tijd al zes auto’s bij zijn woning aan de Helios.

Van wie de schuurtjes zijn die in Krakaal in brand zijn gestoken, is nog niet bekend.

Nieuws

menu