Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee!

Statieflessen kunnen ook voor andere doeleinden functioneren. Foto: Statiegeld Nederland

Bij veel mensen staat er regelmatig een boodschappentas vol plastic statiegeldflesjes klaar om ingeleverd te worden. Een boodschappentas vol met van die flesjes is al snel zes euro waar. Zonde om te laten liggen.

In plaats van het inleveren van de flessen om daarvan weer boodschappen te doen kan er ook een kopje koffie worden gedronken met een vriend of vriendin in een café. Zo is het inleveren niet alleen goed voor het milieu maar ook om sociale contacten te onderhouden. Voor de kinderen is het inleveren van statieflessen tegenwoordig heel normaal. Kinderen gaan vaak langs de deuren om voor school flessen in te zamelen. Maar ook voor hen kan een tripje naar de ijssalon een optie zijn met de opbrengst van de flessen.

Sportverenigingen hebben ook baat bij de statieflessen. Zij kunnen het geld weer gebruiken om de vereniging te verbeteren door nieuw materiaal te kopen. Ook het opbouwen van een spaarpotje kan door flessen in te leveren. Wanneer er elke twee weken een boodschappentas statieflessen wordt ingeleverd kan er zo een potje van 150 euro worden opgebouwd in één jaar.

Dop erop en inleveren maar

Alle plastic statiegeldflesjes met het statiegeldlogo kunnen worden ingeleverd bij supermarkten. Naast water- en frisdrankflesjes is het logo ook terug te vinden op flesjes met sap. Deze flessen kunnen in de oorspronkelijke vorm worden ingeleverd in de inlevermachine. Ook als de dop op de fles zit kan deze worden hergebruikt. Met het inleveren van statiegeldflesjes draagt iedereen bij aan een schoner milieu. Flesjes hebben namelijk 450 jaar nodig om te vergaan.

Nieuws

menu