Boerenprotest langs de A28 bij Hoogeveen: 50 actievoerders en 16 trekkers

Boeren demonstreren bij de A28

Ongeveer 50 actievoerders protesteren op de parkeerplaats bij Hoogeveen langs de A28. Ze zijn het niet eens met de stikstofplannen van het kabinet. De actievoerders namen een tiental trekkers mee. Het zou gaan om een spontane actie.

Eerder op de avond, meldden de actievoerders dat ze het klaverblad van de A28 bij Hoogeveen plat willen leggen. ,,Maar dan moet er nog wel verkeer last van hebben, anders kan dat ook maandag”, stelt een van de actieleiders ter plekke. Het klaverblad verbindt de A28, de A37 en de N48.

Wachten is nog tot groter materieel aanwezig is. Het gaat dan vooral om vrachtwagens van agrarische bedrijven die volgens aanwezigen onderweg zijn.

Een ambtenaar van de gemeente Hoogeveen is op de hoogte van de plannen en kondigt aan dat de gemeente ingrijpt wanneer het klaverblad wordt bezet. „Maar het is goed dat ze hier protesteren.”

‘Vandaag zijn we extra genaaid’


,,We zijn niet boos, we zijn woedend”, zegt Willem Vossenbeld uit Steenwijksmoer. Hij is actief voor Farmers Defence Force Drenthe en zat eerder namens protesterende boeren aan de onderhandelingstafel.

,,Vandaag zijn we extra genaaid, de regering heeft zelfs extra natuurgebieden in hun kaart getekend zoals De Witten in Dalerpeel. Nu wordt zeker 50 procent van alle Drentse boeren geraakt.”De sfeer op de parkeerplaats is gemoedelijk. Er zijn ook veel kinderen aanwezig. De politie is met 1 agent ter plaatse.

Nieuws

menu