Boek over seksindustrie in Hoogeveen van Ronald Wilfred Jansen vordert gestaag. Hoogevener zoekt nog informatie over seksboot aan Alteveerse Opgaande

Een ansichtkaart van een bordeel in Assen rond 1850. Foto: Archief Ronald Wilfred Jansen

Ronald Wilfred Jansen uit Hoogeveen is al een tijd bezig met een boek over de geschiedenis van de seksindustrie in Hoogeveen. Hij stuit op steeds meer materiaal, maar zoekt nog informatie over de seksboot die in de jaren 60 lag aangemeerd aan het Alteveerse Opgaande.

„Ik heb genoeg materiaal om een boek te maken. Vooral over de jaren 70 tot nu is veel te vinden: van contactadvertenties tot bordelen. De periode voor 1970 is schaars. Wel heb ik contact gehad met een voormalige exploitant en teksten uit de 17e en korte fragmenten uit de 18e eeuw laten vertalen, die wijzen op prostitutie in Hoogeveen. Denk dan aan boetes wegens het uitschelden voor hoer en scheldpartijen.”

Oud-archief in Hoogeveen

De Hoogevener wil nog wel bronmateriaal bekijken in het oud-archief in Hoogeveen. „Het zoeken in het Drents Archief is afgerond. Het oud-archief in Hoogeveen gaat binnenkort weer open.”

Corona heeft volgens Jansen veel vertraging opgeleverd. Desondanks hoopt hij het boek nog wel dit jaar te kunnen presenteren.

Nieuws

menu