Bloemencorso Elim ontvangt Taart van de Week

Bestuursleden Ina ten Caat-Engels, Klaasje Guichelaar-Kroezen en Joyce Gordon-Woltinge (van links naar rechts) namen de taart in ontvangst. Foto: André Weima

De Taart van de Week van bakkerij Mulder is deze week overhandigd aan de bestuursleden Ina ten Caat-Engels, Klaasje Guichelaar-Kroezen en Joyce Gordon-Woltinge van de siertuinvereniging van Elim. Want het is feest bij de organisatie van het bloemencorso. Eind vorige week werd bekend dat de bloemencorso is bijgeschreven op de Unesco-lijst voor Cultureel Immaterieel Erfgoed.

Ze zijn enorm blij met de nieuw verworven status. Een mooie waardering voor het bloemrijke praalwagenoptocht die al sinds 1970 in het dorp gehouden wordt.

Penningmeester Eppe Schonewille, niet op de foto, vindt het „Super dat een klein corso zoals in Elim nu ook Cultureel Immaterieel Erfgoed is.” Hij hoopt dat de pas verworven status zich ook uitbetaalt in de vorm van subsidie vanuit het rijk of de gemeente. „Wij kunnen zeker extra geld gebruiken voor de steeds duurder wordende dahliaknollen. En om machines te maken om onze ouder wordende vrijwilligers te ondersteunen. Maar we gaan ook kijken of we de jeugd uit het dorp meer kunnen betrekken bij het evenement, want zoiets moois dat moeten we nu zeker behouden.”

Nieuws

menu