Blockparty in het Zuiderpark in Hoogeveen blijkt een schot in de roos

Wethouder Werner ten Kate gaf met een ludieke worp op de basket de kick-off voor dit evenement. Foto: André Weima

Het Zuiderpark (rond het basketbalveld) in Hoogeveen stond vrijdagmiddag en een deel van de avond in het teken van een blockparty, die als thema basketbal had. Wethouder Werner ten Kate gaf met een ludieke worp op de basket de kick-off voor dit evenement, dat vele jongeren trok.

Een blockparty is een evenement voor en door jongeren met verschillende disciplines, zoals rap, graffiti, skaten, breakdance enzovoort. Blockparty’s zijn bedoeld om jongeren activiteiten te bieden en ze te stimuleren om actief te worden en te ondersteunen bij het organiseren van evenementen. Tevens wordt hierdoor de sociale cohesie in de wijk gestimuleerd.

Aandacht voor verbeteringen basketbalveld

Het thema was dit keer basketbal. Dit omdat jongeren uit Hoogeveen actief zijn op het basketbal-court in het Zuiderpark. Zowel sport en cultuur als bindmiddel stonden centraal, tevens vroegen de jongeren aandacht voor verbeteringen van het basketbalveld op deze locatie.

Het evenement was georganiseerd door en voor jongeren uit Hoogeveen en paste in de verbindende aanpak waar Jong Hoogeveen vanuit de gemeente Hoogeveen voor staat. De jongeren werden ondersteund door Scala Urban arts en het jongerenwerk van de SWW.


Nieuws

menu