Binnenstad Hoogeveen kijkt tevreden terug op eerste Stadslichtfestival: 'Het smaakt naar meer'

Het Stadslichtfestival zat vol verrassingen.

Het Stadslichtfestival zat vol verrassingen. Foto: Andre Weima Fotografie

Het was het hele weekend druk in het centrum van Hoogeveen. De eerste editie van het Stadslichtfestival werd goed ontvangen bij het winkelend publiek.

Als je zoekt op sociale media naar Stadslichtfestival, dan zie je vanuit meerdere perspectieven het festival terug. Veel berichten werden er dit weekend gepost over de lichtjes, de muziek en de lichtshow op de kerk aan de Hoofdstraat. „We kunnen niet precies zeggen hoe veel mensen er zijn geweest. In verband met de nieuwe privacywet mogen we geen tellers meer neerzetten. Maar het zijn er zeker rond de 30.000 geweest’, vertelt voorzitter van Binnenstad Hoogeveen Jan Stam.

De organisatie gaat woensdagavond om tafel om te evalueren. Maar één ding staat vast: volgend jaar de tweede editie en grootser. „Iedereen is hartstikke tevreden. Ook de winkeliers hebben er veel aan gehad, iedereen ging wel een winkel in om even wat te shoppen. Alleen was het wel jammer dat niet iedereen op zaterdagavond open was. Dat zorgde op sommige plekken voor een zwarte muur, geen licht”, verzucht Stam.

Kerstmarkt

Voor volgend jaar wil de organisatie kijken of er toch iets meer te doen is voor de kinderen. „We zouden in de projectie op de kerk wat meer kinderdingen willen toevoegen en ook op de hoofdstraat wat meer voor de kinderen te doen. Tevens willen we de kerstmarkt misschien toch wat meer bij elkaar zetten in plaats van alle hutjes zo verspreid. Het smaakt naar meer”, lacht Stam.

Het winterbierenfestival was een goede aanvulling op het festival vindt Stam. „Het was daar ook hartstikke druk, rond de 1200 deelnemers. Ik ben er zelf een paar uurtjes geweest maar dronken werd je er niet snel. Voordat je een nieuw glas bier in handen had was je alweer nuchter van de vorige, maar dat maakte het er niet minder op!”