Binnenstad Hoogeveen is op zoek naar gestolen borden Maya de Bij. 'Het bord kan straffeloos omgeruild worden tegen een sticker van hetzelfde formaat'

Verschillende borden zijn gestolen of vernield in het centrum van Hoogeveen. Foto: Binnenstad Hoogeveen

Sinds Maya de Bij in Hoogeveen is gespot zijn al diverse Maya’s verdwenen door vandalisme en diefstal. Op TikTok, een platform waar korte video’s kunnen worden ge-upload, circuleren filmpjes waarop Maya de Bij te zien is in diverse ‘zuipketen’.

Het bestuur van Binnenstad Hoogeveen is vooral verbaasd dat Maya de Bij niet alleen bij kleine kinderen maar ook bij jong volwassenen in de smaak valt. ‘We snappen ook dat het spannend, en misschien wel stoer, is een Maya mee te nemen en daar dan goede sier mee te maken, maar helaas hebben wij als organisatie daar erg veel schade van. Diefstal is een strafbaar feit en daarom zullen we ook aangifte doen van de diefstallen’, schrijft de organisatie op Facebook.

Samen tot een oplossing komen

Binnenstad Hoogeveen is niet de vervelendste en wil daarom samen met diegene die een Maya de Bij-bord in bezit heeft tot een oplossing komen. ‘Als jij of iemand die je kent zo’n bij in bezit heeft, kan je die, straffeloos, omruilen voor een sticker van hetzelfde formaat.’ Op deze manier hoopt de organisatie dat de Maya de Bij-borden in de toekomst blijven staan en de vermiste bijen weer terug naar hun originele plekje komen.

De Maya de Bij-borden kunnen worden ingeleverd bij !Pet aan de A.G. Bellstraat 26 in Hoogeveen.

Nieuws

menu