Binnen 20 minuten boodschappen aan de deur. Is Hoogeveen al klaar voor flitsbezorgers?

Twee bezorgers van Thuisbezorgd.

Twee bezorgers van Thuisbezorgd. Foto: Thuisbezorgd

De trend van boodschappen aan huis laten bezorgen neemt ook in Hoogeveen steeds meer vormen aan. Steeds meer klanten van verschillende supermarkten maken gebruik van de bezorgservices van Albert Heijn, Jumbo en de PLUS. Naast de deze bezorgservices worden ook de bezorgdiensten van Thuisbezorgd en HelloFresh steeds vaker gebruikt. De nieuwe flitsbezorging is de nieuwste innovatie onder het bezorgen van maaltijden.

Wat is flitsbezorging precies? Flitsbezorging is dat een supermarkt een bezorgservice aanbiedt waarbij binnen 20 minuten de boodschappen bij de klant worden bezorgd. Vanuit magazijnen rondom de plaats worden orders razendsnel verwerkt en met een e-bike of e-scooter naar de klant gebracht. Kenmerkend aan deze snelle bezorgdiensten is het lage of geen minimum bestelbedrag en de lage bezorgkosten.

Binnen 10 minuten boodschappen aan huis?

Sta je net lekker in de keuken en wil je beginnen aan het avondeten maar je mist toch nog een ingrediënt? Vaak wonen mensen niet op loopafstand van een supermarkt en kiezen er dan voor om het recept uit te stellen of zonder dat ene ingrediënt te koken. Flitsbezorging kan op zo’n moment uitkomst bieden. In Nederland zijn er al een aantal flitsbezorgdiensten actief, vooral in de grote steden. De bekendste zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp. Helaas is het voor Hoogeveen nog niet mogelijk om binnen 10 minuten de boodschappen in huis te hebben maar er wordt door Flink en Gorillas wel gekeken om deze optie in de toekomst aan te bieden.

Wie toch boodschappen wil laten bezorgen kan kiezen uit verschillende supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en PLUS in de gemeente. In onderstaande tabel worden de supermarkten en flitsbezorgers vergeleken.

Bezorgservice Bezorging in Hoogeveen? Bezorgtijd Bezorgkosten Min. bestelbedrag
Albert Heijn Ja 1 dag v.a. €2,50 €50,00
Jumbo Ja 1 dag €6,00 €50,00
PLUS Ja 1 dag (PLUS Express 2 uur) €6,00 €25,00
Picnic Nee 1 dag Gratis €35,00
Gorillas Nee 10 minuten €1,80 Geen
Flink Nee 10 minuten €1,80 €1,00


*Onderzoek is uitgevoerd door snellesupers.nl