Bijeenscholen houden open dagen 'Een goede match tussen kind en school is belangrijk'

Alle scholen van Bijeen houden open dag. Bijeen

De openbare basisscholen, twaalf in totaal, van Bijeen zetten woensdag 15 maart van 9.00 tot 11.00 uur hun deuren open voor voor iedereen die eens binnen wil kijken en meer wil weten over de school en openbaar basisonderwijs. Directeur-bestuurder Jacqueline Verheggen: Het is een belangrijke keuze voor kinderen, want soms is het een beslissing voor wel acht jaar.”

Alhoewel de leerlingen van de Bijeenscholen wel gewend zijn dat er mensen een kijkje komen nemen in hun klassen, is komende woensdag toch een speciale dag. Terwijl alle lessen normaal volgens programma doorgaan mag iedereen binnen lopen en sfeerproeven. Bij sommige scholen zijn er ook leerlingen van de leerlingenraad die rondleidingen geven. „Die vinden het erg leuk dat zij mogen vertellen over hun school.”

Ervaren

Volgens Verheggen is de schoolkeuze van ouders erg belangrijk. „Welke school echt bij je kind past, dat kun je niet ontdekken via een folder. Dat moet je ervaren. Elke school heeft een eigen onderwijskundige invulling die past bij de leerlingen, de buurt of het dorp. Vandaar dat we deze open dag houden.”

Ook de lessen worden niet speciaal aangepast. „Dat zou een vertekend beeld geven. Woensdag wordt het normale lesprogramma gegeven. Rekenen, taal, lezen of misschien staan er talenturen of muziekuren op de planning.”

Het gaat om de goede match

Op alle twaalf de scholen worden dezelfde vakken gegeven, maar hoe dat is vaak net iets anders. „Daarom is het goed als ouders in de klas komen kijken. Het gaat om de goede match. Maar ook ouders, grootouders of verzorgers wier kinderen al op onze school zitten zijn welkom om deze dag te komen kijken.”

Nieuws

menu