Bijbels in alle talen, Hollandschevelder geeft ze weg bij supermarkt in Hollandscheveld

Bijbelbox. Foto: Bijbelbox

Hij heeft er zelf veel steun aan: de Bijbel. Daarom heeft Hollandschevelder Anton Koops een Bijbelbox neergezet bij een supermarkt in Hollandscheveld. „De Bijbel is het meest gelezen en bekendste boek ter wereld. Tegelijk kennen veel mensen de Bijbel niet omdat ze deze niet hebben.”

Iedereen die geïnteresseerd is kan een Bijbel gratis meenemen uit deze box bij de Plus in Hollandscheveld. De Bijbel staat er in meerdere talen; in het Nederlands natuurlijk (zowel Bijbel in Gewone Taal als de Herziene Statenvertaling) maar ook vele andere talen: Polen, Russisch, Engels, Duits, Roemeens, et cetera.

De bos staat er al meerdere maanden en blijkt een succes. Sinds november vorig jaar zijn er al zeker 80 Bijbels uit de box meegenomen. „Dat had ik niet verwacht. Vooral Poolse Bijbels zijn geliefd.” De box moet dan ook regelmatig aangevuld worden.

„Ik hoop dat door het lezen van de Bijbel de lezer ook gepakt wordt door het verhaal uit de Bijbel. Dat het leven niet een toevalligheid is maar dat er meer is. Behalve onder andere de verhalen over Jezus en het volk Israël hoop ik ook dat de wijsheid, troost en liefde uit de Bijbel zo bekend worden bij nog meer mensen.”

De Bijbelbox is een uitgave van de Bijbelvereniging . De Bijbels worden bekostigd met hulp van giften van donateurs.

Nieuws

menu