Bij Spelerwijs in Hoogeveen kunnen straks alle medewerkers gitaar spelen. Ruim 20 muziekliefhebbers starten met gitaarcursus

Bij Spelerwijs in Hoogeveen kunnen straks alle medewerkers gitaar spelen. Ruim 20 muziekliefhebbers starten met gitaarcursus.

Bij Spelerwijs in Hoogeveen kunnen straks alle medewerkers gitaar spelen. Ruim 20 muziekliefhebbers starten met gitaarcursus. Foto: Spelerwijs

Ruim 20 pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Spelerwijs zijn gestart met een gitaarcursus. Elke medewerkers krijgt een gitaar en op elke locatie in Hoogeveen staan meerdere instrumenten die gebruikt kunnen worden tijdens het zingen.

‘Bij Spelerwijs wordt natuurlijk altijd al veel gezongen. Van muziek wordt je vrolijk en het is ook belangrijk om de spraak- en taalontwikkeling mee te stimuleren. Hoe leuk is het dan ook dat de pedagogisch medewerkers een lied op de gitaar kunnen begeleiden’, vertelt woordvoerder Marian Kleve.

Spelerwijs heeft afgelopen juni het Muziek Akkoord Drenthe ondertekend en met deze gitaarlessen vergroten de medewerkers de vaardigheden op het gebied van muziekonderwijs.