BiebFabriek weer live in de Hoogeveense bibliotheek

Eén van de onderdelen tijdens de Biebfabriek. Foto: Biebfabriek.nl

Na een jaar van online activiteiten gaat de BiebFabriek op 1 september weer live van start. De BiebFabriek is een plek voor kinderen van 8-12 jaar die houden van techniek en digitale vaardigheden.

September: stop-motion klei-animatie maken en Knikkerbaan Challenge

De eerste activiteit bestaat uit het maken van een stop motion klei-animatie. Stop-motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee leuke filmpjes gemaakt kunnen worden. Het zijn filmpjes gebaseerd op heel veel foto’s die kort achter elkaar worden weergegeven waardoor een film ontstaat. Een andere activiteit in september is de Knikkerbaan Challenge. Kinderen bouwen samen een knikkerbaan in de bibliotheek.

BiebFabriek

De BiebFabriek is een plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren de kinderen in verschillende activiteiten onder andere over: programmeren, techniek en prototypes bouwen. De BiebFabriek is een activiteit van de bibliotheken van Biblionet Drenthe.

Iedere maand twee nieuwe activiteiten

De komende maanden zijn er steeds twee nieuwe activiteiten in de bibliotheek. Voor de maand oktober staat Lego WeDo, waar een bewegende aap van lego wordt gemaakt op het programma, samen met een Halloween themamiddag waarin een monster wordt gemaakt met lichtgevende ogen.

In de maand november kunnen de kinderen een filmpje opnemen voor een green screen . En wordt er gekeken hoe een zwaluwspiraal wordt gemaakt. Voor de laatste maand van het jaar, december, is er een robotmiddag en kunnen kinderen hun eigen bruisbal maken.

BiebFabriek.nl

Via het platform BiebFabriek.nl is alle informatie over de activiteiten van de BiebFabriek te vinden. Hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden voor de activiteiten. Daarnaast kunnen zij gratis lid worden van dit platform en thuis verder gaan met allerlei opdrachtjes. Zo leren kinderen de digitale wereld in een veilige omgeving kennen.

Digitale en technische vaardigheden

Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.

Nieuws

menu