Bibliotheek breidt digitale spreekuren uit naar buurt- en dorpshuizen

Digitaal spreekuur voor hulp bij digitale zaken. Bibliotheek Hoogeveen

Medewerkers van de bibliotheek Bibliotheek gaan ook digitale spreekuren verzorgen in twee buurthuizen, De Magneet, De Weideblik en in dorpshuis ‘t Anker.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een tablet, smartphone en/of e-reader. Het gebruik hiervan roept nog heel wat vragen op. Speciaal voor die mensen organiseert Bibliotheek Hoogeveen het Digitaal Spreekuur. Bij het Digitaal spreekuur kan iedereen zonder afspraak naar binnen lopen.

Er wordt hulp geboden met onder andere: Digitale overheid, Thuiskompas, donorregistratie, de CoronaCheck-app, het aanmelden voor online cursussen, omgaan met de ov-chipkaart, binnenhalen en lezen van e-books/luisterboeken op een tablet, telefoon of e-reader, veilig het web op.

Veel mensen maken al gebruik van de spreekuren in de Bibliotheek. Vanaf nu kan iedereen ook terecht bij de spreekuren in Krakeel, De Weide en in Hollandscheveld. De spreekuren zijn gratis voor leden en niet-leden.

Spreekuren Bibliotheek

Centrale Bibliotheek aan de Willemskade: iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur en op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur (in de even weken).

MFC De Magneet: iedere eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur

De Weideblik: iedere tweede donderdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur

’t Anker: Iedere derde donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur

Nieuws

menu