Bibliotheek Hoogeveen helpt bij het verbeteren van digitale vaardigheden

Om mensen digitaal vaardiger te maken organiseert de Bibliotheek in Hoogeveen de komende tijd verschillende workshops, cursussen en inloopspreekuren voor mensen die hier graag wat meer hulp bij willen.

Bibliotheek geeft digitale-cursussen.

Bibliotheek geeft digitale-cursussen. Foto: Bibliotheek Hoogeveen

Wie wil starten met het internet maar niet zo goed weet hoe het werkt kan de basiscursus internet van Klik &Tik in de Bibliotheek volgen. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe het internet precies werkt. Naast de basiscursus worden er verschillende worshops gegeven die dieper het internet in gaan. Specifieke onderwerpen worden behandeld, zoals een route plannen in Google Maps, werken in Word of andere officeprogramma’s, het aanmaken of ordenen van documenten en foto’s of bijvoorbeeld een online fotoboek in elkaar zetten.

Voor mensen die graag wat meer willen leren over digitale formulieren of afspraken maken bij bijvoorbeeld de huisarts kunnen zich opgeven voor de cursus van DigiVitaler. Tijdens deze cursus wordt er samen met de cursist gekeken naar opties om formulieren zorgvuldig en overzichtelijk te houden en afspraken via een kalender te noteren in smartphone of laptop.

Bij het Digitaal Spreekuur kunnen vragen worden beantwoord met betrekking tot iPad, tablet, smartphone of computer. Ook worden vragen over het gebruik van internet hier beantwoord en uitgelegd. De cursussen worden gegeven op maandagmiddag en dinsdagavond. Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek.